Често задавани въпроси

Най-често задавани въпроси:

1. Как да направя поръчка on-line?

І. Кошница

Избирате мартеничка, която желаете да поръчате, определяте количеството и натискате бутона  (В кошницата). В горната лента на сайта се появява Кошница с брой мартеници, които сте избрали и тяхната стойност.

По такъв начин продължавате пазаруването - мартеничка, количество - в кошницата. С натискане на Кошница в горната част на сайта:

Вие виждате бърза справка за това какво сте получили и на каква цена.

 

От тук също така може да премахвате мартенички от кошницата, като натиснете върху Х на края на всеки артикул.

 

ІІ. Доставка и плащане

- Доставка

Като приключите с пазаруването, преминете към плащане. Това може да стане като влезете във Вашата Кошница по един от начините:

           1. Като изберете линка Кошница горе вдясно и след това изберете Плащане.

           2. Като изберете Плащане директно от менюто, което се появява в горната част на сайта:

 

Попълнете внимателно полетата, като тези, означени със звездичка са задължителни. Обърнете внимание, че адресът за получаване на пратката и Вашият личен адрес могат да бъдат различни.

Бутик мартеници работи с Еконт експрес куриери. В системата е вграден техен модул, който изчислява директно сумата за доставка. За да бъде коректно изчислена, адресът на населеното място трябва да е изписан на ЛАТИНИЦА.

Ако искате мартениците да Ви бъдат доставени с друг куриер, моля "Твърда тарифа за доставка - 0,00 лв." и в "Добавете коментар към поръчката" уточнете кой да бъде куриера.

В края на февруари Бутик мартеници отваря щанд на пазара на мартеници в гр.Варна и в гр.Търговище. Тогава става възможно и използването на "Лично получаване от офиса на магазина" - ако решите да направите поръчка онлайн и само да си я вземете на място.

​- Плащане

След като приключите с въвеждането на данните ще бъдете преведени Стъпка по стъпка за извършване на плащането.

- Еконт Експрес - плащане при получаване

- наложен платеж - когато избирате друг куриер

- PayPal - При поръчка над 25 лв. може да направите плащането и с Вашия PayPal. Повече информация за системата PayPal може да намерите тук

- Банков превод - мартеничките ще Ви бъдат изпратени след като сумата по поръчката бъде отбелязана по нашата сметка.

След приключване на плащането на поръчката и при всяка промяна в нейния на статус Вие ще получавате мейл с подробностите.

При необходимост ние ще се свържем с Вас по телефон или друг начин за уточнения.

 

ІІІ. Профил

За да направите поръчка в Бутик мартенички, НЕ е задължително да имате профил при нас. Влизането с профил Ви дава няколко предимства при пазаруване:
- улеснява самото пазаруване;
- съкращава писането на адреси всеки път;
- позволява да проследявате хронологията на Вашите поръчки.

Ако имате време и желание създаването на Профил става за много кратко време, но спестява доста усилия по-късно при поръчката.

 

2. Как да направя корекции по моята поръчка ?

І. Кошница

Като изберете Плащане, но желаете да проверите какво имате в кошницата - горе вляво, където се е появило: 

ІІ. Количество

Ако искате да добавите количеството на избраните мартенички, моля отидете отново на избраната мартеничка /с линка от Кошницата например/ и изберете количеството, което искате да добавите. 

Ако искате да премахнете, отидете в кошницата и там променете количеството на съответния ред. След това натиснете бутона Обнови.

След това излиза прозорец с грешка, не се притеснявайте. Нашите програмисти работят по въпроса.

Натиснете бутонът за Назад в браузъра Ви или бутонът F5 от клавиатурата и ще се върнете отново във Вашата Кошница, където вече количеството е обновено.

 

 

 

ІІІ. Изваждане на мартеница от кошницата

1. Когато сте в Кошницата - сложете отметка в квадратчето пред мартеницата, която желаете да извадите от кошницата. Натиснете бутона Обнови. След това излиза прозорец с грешка, не се притеснявайте. Нашите програмисти работят по въпроса.

Натиснете бутонът за Назад в браузъра Ви или бутонът F5 от клавиатурата и ще се върнете отново във Вашата Кошница, където вече мартеницата е премахната от списъка.

2. Когато сте в магазина - от менюто горе в средата:

Кошница

5 артикул(и) - 72.00лв.   /в горната част на сайта /

 може да премахвате мартенички като натиснете върху Х на края на всеки артикул.

 

3. Защо мартениците, които поръчах не са еднакви ?

Тук всички мартенички са Бутик - т.е. ръчно изработени в малки количества. Много от мартениците са единични бройки, а някои са много малко и се различават по дребни детайли. Рядко има две еднакви мартенички при нас.